Hiinas kivitehases

Peab taas tõdema, et huvitavad reisid tulevad ootamatult. Olin Hong Kongis vääriskivide ja ehete messidel ringi vaatamas. Ei olnud otseselt plaanis suuremaid väljaminekuid teha, pigem osta vaid üht-teist huvitavat oma ehete tarvis. Olin paar aastat tagasi juba samadel messidel käinud ja juba siis tundus see kõik liiga suur minu jaoks. Liiga palju võõraid kivide nimetusi ja kahtlus, et kas need üldse naturaalsed on ja kas ma Indiast ehk odavamalt ei saaks.

Teise, 2018. a külastuse ajaks olin juba märksa kogenum ja nägin asja uue pilgu läbi. Vaatamata sellele kaardistasin huvitavamaid bokse ega suutnud otsustada kelle kasuks valik langeb. Päris nii ei saa, et ostad ühe helme siit ja teise sealt. Tegu ikkagi ühe maailma suurima selle ala messiga, kus suuremad ostjad-müüjad koos. Alla 1000 USD ei tasu väga ostma minna. Viimaks hakkas ajast väheks jääma ja läksin boksi, kus teenindus oli viisakas ja valik piisavalt suur. Ja tegin õige valiku. Leppisime kokku, et kui ma veel teistest firmadest midagi ostan, siis võin kõik nende kontorisse viia ja nad saadavad Eestisse. Nii ma siis läksingi paar tundi enne Hiinasse sõitu veel nende kontorist läbi, et pakike ehteid sinna viia. Ja muidugi avastasin, et nende kontor-pood-ladu sisaldab endas märksa rohkem erinevaid kive, kui ma olin messil näinud. Oleks võinud veel päevakese veeta aga midagi polnud parata. Rongipilet Hiinasse oli juba olemas. Tegin veel kiire lisavaliku  ja hakkasin rongile minema. Siis mainis äkki üks firma omanikest, et nende õel on samas majas esindus ja võiksin pilgu peale visata, kuna toodang on neil erinev. No mis seal ikka, eks ma kiikan korraks sisse. Ja sealt see algas.

Õde oli nii üle keskea vanem daam, kes rääkis, et on oma äri juba ligi 40 aastat pidanud. Tal on Hiinas tehased ja kaevandus. Pakkus välja, et kui meil ärisuhted arenevad, siis tulevikus on võimalik minna tehast külastama. Ma olin kohe nõus minema. Mõte kogu protsessi algusest lõpuni näha tundus ahvatlev. Ja nii ma talle ka ütlesin. Pakkus välja, et järgmise nädala esimeses pooles ta on ise ka kohal ja võin lennupileti ära osta. Mõeldud tehtud. Ja nii ma olingi kolm päeva hiljem Hiina teises otsas kivitehases.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s